Triton 501 er det hotte nye låsesystem

7. april 2019 Nyheder

Triton 501er et låsesystem med højeste sikkerhed. Ruko’s nyeste stjerne er låsesystemet Triton 501. Det er et patenteret låsesystem med ny teknologi, og er kendetegnet ved høj sikkerhed, fuld fleksibilitet og enkel nøglekontrol.

Triton 501 låsesystem

Ruko’s nyeste stjerne er låsesystemet Triton 501. Det er et patenteret låsesystem, der er kendetegnet ved høj sikkerhed, fuld fleksibilitet og enkel nøglekontrol. Låsesystemet er velegnet til virksomheder, offentlige institutioner, kommuner, hospitaler og boligforeninger.
Det nye låsesystem er lanceret med ambitionen om at udfordre den eksisterende teknologi.

Derfor har vi udviklet en helt ny patenteret nøgleprofil, og sammen med den specielt udviklede sidekode sætter det nye standarder for sikkerheden.

Et Triton låsesystem giver mulighed for at kombinere tre sikkerhedsniveauer i et og samme system. Det giver høj sikkerhed og er en økonomisk fornuftig løsning. Samtidig er brugervenligheden høj, idet hver bruger kan nøjes med én nøgle, selvom der er behov for adgang til lokaler med forskellige sikkerhedsniveauer.

Ofte skal en bygnings lokaler sikres forskelligt, fx skal den udvendige sikring og it-afdelingen være forsynet med den højeste sikkerhed. Derimod kræver rengøringsrum og lignende ikke en ligeså høj sikring. Et Triton låsesystem gør det muligt at imødekomme de forskellige krav til sikringen, og dermed kan man konstruere låsesystemet helt efter egne behov og ønsker.

Fakta om Triton 501

  • Opfylder DS/EN 1303
  • Bore-sikring
  • Dirke-sikring
  • Top-kode
  • 2 spærresystemer
  • Unikke koder
  • Patenteret nøgleprofil
  • Patenteret teknologi
  • Sidekode med 5 stifter
  • Nøglekontrol

Tre sikkerhedsniveauer

En s-sidestift er i sig selv en avanceret konstruktion med riller, der forårsager blokering i tilfælde af manipulation af cylinderen.

Et Triton låsesystem kan skræddersys helt efter ønsker og behov. Det er nemlig muligt at kombinere tre sikkerhedsniveauer i samme låsesystem, men den enkelte bruger skal kun have én nøgle.

Triton 501 er navngivet efter ambitionen om at gøre det lidt bedre og udfordre den eksisterende teknologi. Derfor har vi udviklet en helt ny patenteret nøgleprofil, og sammen med den specielt udviklede sidekodeanordning sætter det nye standarder for sikkerhedsniveauet.

Samtidig er Triton 501 patenteret, og en del af sikkerheden består i, at tromlen har en paracentrisk udformning. Det betyder, at profilen er skåret således, at den går ind over centerlinjen og dermed udgør den en stor del af dirke-sikringen. Og det at låsesystemet er patenteret betyder også, at der ikke kan fremstilles uautoriserede nøgler.

Teknikken bag Triton 501 fra Ruko

Teknikken bag Triton 501 er baseret på en ny teknologi for låsecylindre, der består af seks over- og understifter, hvor understifterne har dobbeltkode og er vinge-guidede og en sidemekanisme med fem sikkerhedssidestifter og en sikkerhedsblokeringsskinne. Samtidig er Triton 501 patenteret, og en del af sikkerheden kommer af, at tromlen har en paracentrisk udformning. Det betyder, at profilen er skåret således, at den går ind over centerlinjen to gange og dermed udgør den en stor del af dirke-sikringen. Med et Triton 501 låsesystem kan man skræddersy låsesystemet helt efter ønske og behov. Det er nemlig muligt at kombinere tre sikkerhedsniveauer i samme låsesystem. I Triton CLIQ 501+ er der tilmed indbygget elektronik. Derfor er det muligt med det samme at kode mistede nøgler ud af systemet og dermed opretholde den høje sikkerhed.

Avanceret teknologi

På ydersiden ser alle låsecylindre ens ud og det er ikke muligt at se, hvor avanceret en låsecylinder egentlig er opbygget. For Tritons vedkommende er der meget ny teknologi gemt bag det neutrale ydre.

Der er forskellige stifter, som i sig selv er små nyskabelser med den mest finurlige konstruktion. Sidestifterne fungerer sammen med sideskinnen og tilsammen udgør de en ekstra blokeringsmekanisme – alt sammen for at gøre det umuligt at dirke eller manipulere cylinderen.

Det er Ruko der står bag Triton 501

Ruko blev stiftet i 1930 af Rudolf Koreska – en visionær låsesmed, der allerede fra firmaets start lagde vægt på teknisk viden, udvikling, uddannelse samt et tæt samarbejde med politi, vagtselskaber og forsikringsselskaber. Dette blev grundlaget for firmaets succes.

I dag er Ruko meget mere end låse og nøgler. De er en del af ASSA ABLOY, der er verdens førende leverandør af løsninger til komplet sikring af døren, med et bredt sortiment af produkter og serviceydelser, der hjælper til en effektiv sikring af boliger, institutioner og erhvervsbyggerier.

Ruko satser målrettet på kvalitetsprodukter i et funktionelt og elegant design – produceret med respekt for menneskelige ressourcer og miljøet.

Ruko har et tæt samarbejde med sine forhandlere, der løbende bliver uddannet i Ruko’s store produktsortiment. For hos Ruko ved de, at der står mennesker bag nøglen til den sikreste løsning.

Kig efter Ruko certificering hos din låsesmed

Hvis du vil vide mere om Ruko Triton 501 så kontakt din lokale låsesmed. Kig efter Ruko certificeringer hos den enkelte låsesmed.